Ahad, 6 Mei 2012

Resipi: Tiramisu


Bahan
1 gulung kek swiss roll kopi
250 gm keju cream [philidephia]
150 ml yogurt asli
1/2 cawan gula
1 biji lemon [ambil jusnya]
serbuk nescafe
Larutan Agar-agar
1/4 cawan air
1 sudu kecil serbuk agar-agar
Cara
1. Kek swiss roll dihiriskan nipis.
2. Masakkan larutan agar-agar sehingga mendidih.
3. Pukul keju, gula dan yogurt sehingga gebu.
4. Masukkan perahan jus lemon dan kacau lagi.
5. Masukkan larutan agar-agar dan kacau rata.
6. Susunkan hirisan kek dalam bekas kaca atau gelas.
7. Tuangkan adunan keju dan rata.
8. Letakkan lagi hirisan kek dan tuangkan lagi adunan keju tadi.
9. Ayakkan serbuk nescafe dan sejukkan sebelum dihidangkan
NOTA:
Desert ini memang agak moist dan lembut..
so kena makan gunakan sudu.. tapi memang sedappp.

2 ulasan:

  1. Dah buat ke blom??
    Kalau dah buat nanti jangan lupa jamu kengkawan...

    BalasPadam

Terima kasih kerana memberi komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...